Mikamottagning

Mikamottagningen i Västernorrland vänder sig till dig som är över 18 år oavsett kön och sexuell identitet som har erfarenhet av sex mot ersättning, att skada sig med sex och/eller varit utsatt för människohandel för sexuella ändamål. Även du som har erfarenhet av sugardejting, sålt filmer eller bilder är välkommen att vända dig till oss.

Kontakten med oss är kostnadsfri, vi har tystnadsplikt och du kan välja att vara anonym. Mottagningen riktar sig till alla i Västernorrlands län. Oavsett om du vill prata om svåra upplevelser, sluta sälja sex, har frågor om att skada sig med sex eller andra funderingar kring din livssituation är du välkommen att vända dig till oss. Vi erbjuder enskilda samtal där antalet samtal kan skilja sig åt beroende på vilket behov du har. Vi har även möjlighet att erbjuda dig samtal per videolänk eller telefon. Berätta gärna
för oss vad du känner dig mest trygg med. Tillsammans skapar vi en kontakt som känns hjälpsam och trygg för dig!

Vi samarbetar med kvinnokliniken och kan hjälpa till med kontakt till dem samt socialtjänsten, om du har behov av exempelvis ekonomiskt bistånd.

Under 18 år?
Du som är under 18 år och får ersättning för att utföra sexuella tjänster kan söka hjälp hos Ungdomsmottagningen. Där finns också möjlighet att träffa barnmorska och provtagning.

Här kan du hitta en mottagning som är nära dig:
Härnösand
Kramfors
Sollefteå
Sundsvall
Ånge
Örnsköldsvik

Människohandel för sexuella ändamål
Vi samarbetar med regionskoordinatorn mot prostitution och människo-handel, som koordinerar arbetet mot människohandel i Västernorrland. De kan hjälpa till i kontakten med stödjande och ansvariga myndigheter och som kan bland annat hjälpa till i planeringen av ett tryggt återvändande.

Kontakt:
Mikamottagning Västernorrland
Telefon: 020 400 004
E-post: mika@sundsvall.se

Mikamottagningen delar telefon med Stödcentrum i Sundsvall.