Föräldrastöd

Att bli och vara förälder är fantastiskt och omtumlande, men det innebär också stora omställningar. Ånge kommun erbjuder alla föräldrar gruppträffar i ABC (Alla barn i centrum). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rutiner förändras och tiden räcker inte längre till för allt som man hann tidigare. Dessutom ställer samhällets utveckling nya krav på oss, föräldraskapet konkurrerar med media och Internet, och det är inte längre självklart att man har mormor och morfar eller farmor och farfar som bollplank och stöd i föräldraskapet. Därför är det viktigt att möta andra föräldrar för att utbyta kunskaper och erfarenheter.

Ånge kommun erbjuder föräldrar en möjlighet att utvecklas såväl som förälder som person. Föräldrakursen ABC, kan ge de verktyg som behövs för att på ett bra sätt kunna sätta gränser, ge uppmuntran och utvecklas i sin föräldraroll.

Alla är vi experter på föräldraskap
Egentligen krävs ingen forskning för att övertyga oss om att bra relationer med våra barn är viktiga. Det vet vi redan. Däremot är det inte alltid så självklart hur man åstadkommer det. De flesta av oss föräldrar kan känna igen oss i vardagssituationer där relationerna sätts på prov. Hur skapar vi harmoni kring matbordet? Hur undviker vi stressiga situationer? Hur kan vi förebygga konflikter? Hur får vi mer tid till härligt umgänge med våra barn? En sak är säker. Ingen förälder är ensam om dessa funderingar.


               Vad tycker föräldrar som har gått vår föräldrautbildning?

•  En bra verktygslåda att använda i kommunikationen med mitt barn
•  Förstår mitt barns beteende
•  Jag har lättare att behålla lugnet
•  Vi har ett mer harmoniskt liv hemma nu
•  Vi kommunicerar bättre och skriker mindre
•  Utbyte med andra föräldrar
•  Kursen skulle vara obligatorisk för alla föräldrar


Kurserna ges över hela kommunen beroende på var intresse finns.
Har du barn/ungdomar mellan 3 - 12 år och är intresserad av vår föräldrautbildning är du välkommen att ta kontakt med socialtjänsten.

Enklast når du oss via socialtjänstens reception på 0690-25 02 43
eller så ringer du direkt till våra utbildare.

Anna Lindberg Larsson
Familjebehandlare
070-191 76 20