Bibliotek

Sommartider på biblioteken i Ånge

Ånge Centralbiblioteks öppettider i sommar:

Måndag till fredag. kl. 10.00 - 16.00

Under perioden 22/6-16/8

Biblioteket på Forum i Ljungaverk

Sommarstängt 18/6 - 18/8

Biblioteken i Fränsta och Torpshammar

Sommarstängt 29/6 - 6/8

 

Hej I morgon torsdag 18 juni kör Bibblabilen turen
Ånge - Nordanede - Munkbysjöns Bygdegård.
Har du inte möjlighet att besöka oss vid våra stopp-ställen, och bor utefter körsträckan, kan du höra av dig till biblioteket på telefon 0690-250 302, för hemleverans till din postlåda.
Du vet väl om att det finns en bokhylla i bygdegårdarna, där kan du låna hem böcker, tidskrifter och filmer.

 

Kom även ihåg att det finns litteratur att låna digitalt via https:// elib.se/ - antingen som e-bok eller e-ljudbok här från hemsidan. Biblio heter appen. Du laddar ner den där man hämtar appar. Logga in med lånekortsnr och pinkod. max 5 per månad.

Viddla heter vår tjänst för att se strömmande film. Logga in genom att välja Ånge folkbibliotek och skriva ditt lånekortsnr.

I övrigt följer vi Ånge kommun rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Kolla även in vår facebooksida för aktuell information om aktiviteter.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Längst ner på sidan under "självservice" hittar du vår katalog där du själv kan söka efter, låna om och reservera böcker.

För riskgrupper under coronatider kan vi även köra ut och hämta böcker vid din dörr inom Ånge kommun.
Kontakta oss via telefon eller mail.
0690-250 302 efter kl. 10.00
E-post: centralbiblioteket@ange.se

 

I Konsthallen

"Ett år på Ålsta"

"Ett år på Ålsta"

Vernissage fredag 12 juni kl 12-15.

Utställningen är öppen hela juni på bibliotekets öppettider. Eleverna vid konstlinjen på Ålsta folkhögskola har i år gjort två slututställningar. En med temat "virus" som fanns att se på Kulturmagasinet i Sundsvall i maj - och denna i Ånge konsthall. I Ånge visas utställnigen "Ett år på Ålsta" där ca hälften av eleverna visar några av alla de konstverk och projekt som de jobbat med under året. Om du inte vill gå in i galleriet går det bra att se mycket av utställningen genom hallens stora fönster. Kanske blir du eller någon du känner själv inspirerad att gå ett konstnärligt år på Ålsta? Välkommen!

I Ånge finns Centralbiblioteket i Centralhuset. I direkt anslutning finns en konsthall där man har möjlighet att ställa ut sina alster. Prata med personalen i biblioteket om bokning.

 Vi erbjuder fjärrlån, tillgång till databaser och föreningsarkiv med mera. Tre filialbibliotek finns runt om i kommunen.

Nu finns vi även i digitala format. Ladda gärna ner våra appar, Ztory och Biblio, där det finns e-böcker och tidningar. Du kan också streama film via vår filmtjänst Viddlalänk till annan webbplats. På facebook heter vi Ånge centralbiblioteklänk till annan webbplats, och vi har även ett instagramkonto där vi heter angebookmasterslänk till annan webbplats.

Filialen i Fränstas facebooksida hittar du på Fränsta Bibliotek - En del av Ånge biblioteklänk till annan webbplats och filialen i Torpshammars facebooksida hittar du på Torpshammars bibliotek - en del av Ånge biblioteklänk till annan webbplats. Filialerna har också en instagramsida som heter Franstatorpshammarbiblioteklänk till annan webbplats

Observera att du nu bara kan låna 5 e-böcker, e-ljudböcker och Viddla-filmer per person och kalendermånad.

Viddla logga