Bibliotek

Fredagen den 17 september är alla bibliotek stängtda för personalutbildning. Ni kan nå oss via mail: centralbiblioteket@ange.se eller återkom lördag då vi har öppet 11-14.

Centralbiblioteket i Ånge har öppet och det går bra att låna och lämna böcker, men tänk på att hålla ditt besök kort och hålla avstånd till andra, vi har mycket du kan göra själv hemifrån under rubriken självservice, se instruktionsvideo här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Covidinformation:

  • Handsprit finns
  • Personalen kan inte hjälpa till ute vid hyllorna eller vid skrivare, datorer eller kopiatorer – det är självservice som gäller.
  • Vi anpassar antalet sitt- och studieplatser så det går att hålla avstånd
  • Stanna hemma vid symptom
  • Håll avstånd till andra

Biblioteket i Forum i Ljungaverk är öppet onsdagar kl. 16.00 - 19.00
Biblioteken i Fränsta och Torpshammar är stängda. Kontakta biblioteken för att beställa böcker för avhämtning.


Alla skolbibliotek är stängda tills vidare.

Följ oss gärna på facebook, hemsidan och instagram! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Facebook: Ånge centralbibliotek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Fränsta bibliotek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – en del av Ånge bibliotek, Torpshammars bibliotek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – en del av Ånge bibliotek.

På instagram finns centralbiblioteket under namnet angebookmasters, boktips, biblioteksliv och tävlingar. Torpshammar och fränstabibliotek finns under namnet franstatorpshammarbibliotek.


Text

Tillhör du en riskgrupp?

För riskgrupper under coronatider kör vi mer än gärna ut och hämtar böcker vid din dörr inom Ånge kommun. Kontakta oss via telefon eller mail. Antingen med bestämda titlar eller så låter du oss överaska dig.
0690-250 302 efter kl. 10.00
E-post: centralbiblioteket@ange.se

I Ånge finns Centralbiblioteket i Centralhuset

I direkt anslutning finns en konsthall där man har möjlighet att ställa ut sina alster. Prata med personalen i biblioteket om bokning.

Vi erbjuder fjärrlån, tillgång till databaser och föreningsarkiv med mera. Tre filialbibliotek finns runt om i kommunen.

Nu finns vi även i digitala format. Ladda gärna ner vår app och Biblio, där det finns e-böcker och e-ljudböcker. Du kan också streama film via vår filmtjänst Viddla Länk till annan webbplats.. På facebook heter vi Ånge centralbibliotek Länk till annan webbplats., och vi har även ett instagramkonto där vi heter angebookmasters Länk till annan webbplats..

Filialen i Fränstas facebooksida hittar du på Fränsta Bibliotek - En del av Ånge bibliotek Länk till annan webbplats. och filialen i Torpshammars facebooksida hittar du på Torpshammars bibliotek - en del av Ånge bibliotek Länk till annan webbplats.. Filialerna har också en instagramsida som heter Franstatorpshammarbibliotek Länk till annan webbplats.