Bibliotek


Skärtorsdagen den 9/4 stänger biblioteket kl. 13.00
Under coronatider kan vi även köra ut böcker inom Ånge.

Kontakta oss via telefon eller mail.Text

Information om öppettider under Covid-19, Coronavirus

Som åtgärd för att minska smittspridning har Ånge kommun beslutat att från och med onsdag det 18/3 2020 stänga skolbiblioteken i Torpshammar och Fränsta.

Eleverna kommer fortfarande att kunna besöka biblioteket under skoltid, men utomstående besökare hänvisas till biblioteken i Ljungaverk och Ånge som inte är skolbibliotek. Biblioteket i Ljungaverk kommer att erbjuda extra öppet tisdagar mellan kl. 10.00-12.00 med självbetjäning. Förutom ordinarie öppettid ons kl. 16.00 - 19.00.

Kom även ihåg att det finns litteratur att låna digitalt via https:// elib.se/ - antingen som e-bok eller e-ljudbok här från hemsidan. Biblio heter appen. Du laddar ner den där man hämtar appar. Logga in med lånekortsnr och pinkod. max 5 per månad.

Viddla heter vår tjänst för att se strömmande film. Logga in genom att välja Ånge folkbibliotek och skriva ditt lånekortsnr.

I övrigt följer vi Ånge kommun rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Kolla även in vår facebooksida för aktuell information om aktiviteter.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Längst ner på sidan under "självservice" hittar du vår katalog där du själv kan söka efter, låna om och reservera böcker.

I Ånge finns Centralbiblioteket i Centralhuset. I direkt anslutning finns en konsthall där man har möjlighet att ställa ut sina alster. Prata med personalen i biblioteket om bokning.

 Vi erbjuder fjärrlån, tillgång till databaser och föreningsarkiv med mera. Tre filialbibliotek finns runt om i kommunen.

Nu finns vi även i digitala format. Ladda gärna ner våra appar, Ztory och Biblio, där det finns e-böcker och tidningar. Du kan också streama film via vår filmtjänst Viddlalänk till annan webbplats. På facebook heter vi Ånge centralbiblioteklänk till annan webbplats, och vi har även ett instagramkonto där vi heter angebookmasterslänk till annan webbplats.

Filialen i Fränstas facebooksida hittar du på Fränsta Bibliotek - En del av Ånge biblioteklänk till annan webbplats och filialen i Torpshammars facebooksida hittar du på Torpshammars bibliotek - en del av Ånge biblioteklänk till annan webbplats. Filialerna har också en instagramsida som heter Franstatorpshammarbiblioteklänk till annan webbplats

Observera att du nu bara kan låna 5 e-böcker, e-ljudböcker och Viddla-filmer per person och kalendermånad.

Viddla logga