Bibliotek

Med anledning av skärpta allmänna råd för att hindra smittspridningen av covid -19 har biblioteketet nu vissa begränsningar i sin service.

Centralbiblioteket i Ånge håller öppet som vanligt och det går bra att låna och lämna böcker, men tänk på att hålla ditt besök kort och hålla avstånd till andra.

Vi har alltid varit en mötesplats, men vi ska inte vara det just nu.
Detta innebär att:

  • Personalen kan inte hjälpa till ute vid hyllorna eller vid skrivare, datorer eller kopiatorer – det är självservice som gäller.
  • Vi minskar antalet sitt- och studieplatser.
  • Precis som tidigare ber vi dig att stanna hemma om du är sjuk och att hålla avstånd till andra.

Biblioteket i Forum i Ljungaverk är öppet onsdagar kl. 16.00 - 19.00
Biblioteken i Fränsta och Torpshammar är stängda. Kontakta biblioteken för att beställa böcker för avhämtning.

Alla skolbibliotek är stängda tills vidare.

Kontaktuppgifter för Ånge och Ljungaverk: Tel: 0690-250302. Mail: centralbiblioteket@ange.se
Kontaktuppgifter för Fränsta och Torpshammar: Tel: 072-505 19 18. Mail: gunmari.erhardsson@ange.se

Följ oss gärna på facebook och hemsidan.

Facebook: Ånge centralbibliotek, Fränsta bibliotek – en del av Ånge bibliotek, Torpshammars bibliotek – en del av Ånge bibliotek.

Hemsida: www.ange.se/biblioteklänk till annan webbplats

Tillhör du en riskgrupp

För riskgrupper under coronatider kan vi även köra ut och hämta böcker vid din dörr inom Ånge kommun. Kontakta oss via telefon eller mail.
0690-250 302 efter kl. 10.00
E-post: centralbiblioteket@ange.se

Längst ner på sidan under "självservice" hittar du vår katalog där du själv kan söka efter, låna om och reservera böcker.

I Ånge finns Centralbiblioteket i Centralhuset

I direkt anslutning finns en konsthall där man har möjlighet att ställa ut sina alster. Prata med personalen i biblioteket om bokning.

Vi erbjuder fjärrlån, tillgång till databaser och föreningsarkiv med mera. Tre filialbibliotek finns runt om i kommunen.

Nu finns vi även i digitala format. Ladda gärna ner vår app och Biblio, där det finns e-böcker och e-ljudböcker. Du kan också streama film via vår filmtjänst Viddlalänk till annan webbplats. På facebook heter vi Ånge centralbiblioteklänk till annan webbplats, och vi har även ett instagramkonto där vi heter angebookmasterslänk till annan webbplats.

Filialen i Fränstas facebooksida hittar du på Fränsta Bibliotek - En del av Ånge biblioteklänk till annan webbplats och filialen i Torpshammars facebooksida hittar du på Torpshammars bibliotek - en del av Ånge biblioteklänk till annan webbplats. Filialerna har också en instagramsida som heter Franstatorpshammarbiblioteklänk till annan webbplats

Observera att du nu bara kan låna 5 e-böcker, e-ljudböcker och Viddla-filmer per person och kalendermånad.

Viddla logga