Bibliotek

OBS! Vi behöver ditt godkännande! OBS!

Vi vill informera dig om en viktig förändring gällande vår hantering av dina personuppgifter.

För att godkänna att vi på Ånge folkbibliotek hanterar dina personuppgifter behöver du skriva under ett lånekortsavtal. Vi behöver hantera dina personuppgifter för att kunna administrera dina lån, reservationer, fjärrlån och inköpsförslag och för säker och korrekt hantering av dina personuppgifter kopplade till ditt lånekort.

Lånekortsavtalen finns att hämta, skriva på och lämna in på alla bibliotek i kommunen. Avtalstexten finns även att läsa under låneregler i menyn här på vår hemsida.

Ditt lånekort kommer att vara spärrat för lån från och med den 25/5 tills att du skrivit under ett lånekortsavtal.

I Ånge finns Centralbiblioteket i Centralhuset. I direkt anslutning finns en konsthall där både konst och konstnärer varierar. Vi erbjuder fjärrlån, tillgång till databaser och föreningsarkiv med mera. Fyra filialbibliotek finns runt om i kommunen.

Nu finns vi även i digitala format. Ladda gärna ner våra appar, Ztory och Biblio, där det finns e-böcker och tidningar. På facebook heter vi Ånge centralbiblioteklänk till annan webbplats, och vi har även ett instagramkonto där vi heter angebookmasterslänk till annan webbplats.

Filialen i Fränstas facebooksida hittar du på Fränsta Bibliotek - En del av Ånge biblioteklänk till annan webbplats och filialen i Torpshammars facebooksida hittar du på Torpshammars bibliotek - en del av Ånge biblioteklänk till annan webbplats.

Observera att du nu bara kan låna 5 e-böcker eller e-ljudböcker per person och kalendermånad.