Nyheter från Näringslivskontoret

Näringslivskontoret ingår i ett flertal nationella, regionala och lokala nätverk, och vi är länken mellan kommunens privata och offentliga verksamheter. Genom våra nyheter strävar vi efter att förmedla det mest aktuella och viktigaste till dig som är företagare i Ånge kommun.

Corona-viruset:
Information till dig som är företagare

Sidan uppdateras kontinuerligt.

Ånge kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Dessa ändras kontinuerligt och det är viktigt att du följer aktuell och bekräftad information från myndigheterna. Ånge kommun gick den 11 mars upp i stabsläge, vilket innebär att vi har en högre beredskap än normalt. Det gäller självklart även för oss på näringslivskontoret.

Det är viktigt att du tar ansvar

Du som har symptom som kan tyda på att du har blivit smittad av det nya Corona-viruset ska avstå alla former av sociala kontakter. Det innebär att du kan smitta andra människor och därför ska stanna hemma. Du som är arbetsgivare har även ett särkilt viktigt ansvar för att hålla dina medarbetare uppdaterade med aktuell och bekräftad information och införa relevanta riktlinjer och rekommendationer på arbetsplatsen.

Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, var källkritisk och dela inte osäker information.

Sammankomster och evenemang
Offentliga tillställningar och allmänna sammankomster med över 50 deltagare är förbjudna i Sverige. För alla övriga evenemang och sammankomster rekommenderas en riskbedömning före genomförandet för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta riskreducerande åtgärder. Det är mycket viktigt att du håller dig uppdaterad om den senaste informationen om vad som gäller för sammankomster och evenemang. Folkhälsomyndigheten har den senaste informationen och har bland annat en checklista som du kan använda för att bedöma och minimera risken för smittspridning.

Restauranger, krogar och caféer
Nya regler innebär att trängsel mellan människor i köer, vid bord, bufféer eller bardiskar inte får förekomma utan besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra. Besökare ska äta och dricka sittandes vid bord. Personal bär ut beställningarna. Om det är möjligt att låta gästerna beställa och hämta sin mat och dryck själva så är det tillåtet, så länge som det inte leder till trängsel eller köer. Hämtmat kan överlämnas som vanligt, så länge det går att göra utan trängsel mellan människor.

De nya reglerna innebär att livsmedelsföretagare åläggs ett stort ansvar för sina kunder. Våra livsmedelsinspektörer finns tillgängliga och hjälper till med råd och instruktioner om hur restauranger, krogar och caféer kan ställa om sin verksamhet.

Näringslivsakuten

Vi på näringslivskontoret i Ånge finns tillgängliga för dig! Vi ser till att lotsa dig rätt i snåret av information, och ingen fråga är för liten eller för stor. Corona-utbrottet innebär stora utmaningar för dig som företagare, och därför erbjuder vi tillsammans med BizMaker upp till fem timmar kostnadsfri företagsrådgivning. Läs mer om vilka åtgärder Ånge kommun vidtagit för att stötta och förenkla för företagen här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


Namn

Namn

e-post

 

Nyhetsarkiv