flicka liggande på bänk i gräset

 

Ånge kommun har en ny antagen översiktsplan!

Översiktsplanen Ånge 2040 är nu antagen av kommunfullmäktige. Under processen för framtagande har det hållits ett tidigt samråd, ett formellt samråd samt en granskningsperiod. Under dessa processer har allmänheten, företag och myndigheter bjudits in för att ta del av materialet.

Vad är översiktsplanering?
Varje kommun ska ha en aktuell översiktsplan, som omfattar hela kommunen. Den kan ha olika detaljeringsgrad för olika delar av kommunen. Den ska spegla den politiska majoritetens uppfattning och beslutas av kommunfullmäktige. Översiktsplaneringen är en del av kommunens fysiska planering av mark och vatten och den regleras i plan- och bygglagens tredje kapitel. Översiktsplanen är inte bindande men ska ge vägledning för beslut om mark- och vattenområden och den byggda miljön.Översiktsplanen har en central roll i kommunens arbete att formulera strategier för en långsiktigt hållbar utveckling. En översiktsplan ska ange såväl en långsiktig och övergripande utvecklingsstrategi som grunddragen i den avsedda användningen av mark- och vattenområden.

Här hittar du all information och material rörande översiktsplanen 2040: https://www.ange.se/bo-bygga-miljo-trafik/oversiktsplan-och-detaljplaner/oversiktsplan-2040.html