monter hos UF företag

 

Rekordmånga unga driver UF-företag i Västernorrland

Ung Företagsamhet har släppt ny statistik som visar att 1047 gymnasieelever driver UF-företag i Västernorrland under innevarande läsår 2023/24. Det är en ökning med 50 elever (5%) sedan förra året och ett nytt rekordår. Den störta ökningen ser vi på Bobergsgymnasiet i Ånge där de förra läsåret hade 19 UF-företagare och i år driver hela 54 elever UF-företag vilket är en ökning på hela 35 elever (284%).

Antal gymnasieelever som driver UF-företag slår rekord i Västernorrland, visar ny statistik från Ung Företagsamhet. Läsåret 2023/2024 är det hela 1047 elever som startar UF-företag, där UF-företagandet framförallt ökar på Anpassad Gymnasieskola och VVS- & Fastighet – Det är oerhört roligt. Att fler unga får chansen att utveckla sin företagsamhet tjänar hela samhället på, säger Elin Andersson, Regionchef Ung Företagsamhet Västernorrland.

Forskning visar att de som drivit UF-företag oftare startar eget företag, anställer fler och har färre arbetslöshetsdagar. Forskning visar också att det bidrar till ett mer jämställt näringsliv då kvinnor som drivit UF-företag är 80 procent mer sannolika att starta aktiebolag. Nyligen utsågs även Ung Företagsamhet till Årets samhällsaktör, kategori ledarskap för deras dokumenterade samhällspåverkande effekt.

– Vi jobbar för ett samhälle där alla unga får utveckla sin företagsamhet, genom hela sin skolgång, för att vi är övertygade om att en ökad ung företagsamhet ger kraft till en positiv samhällsförbättring. Därför är det viktigt att vi tillsammans med näringslivet, kommunerna och politiker i Västernorrland fortsätter att prioritera den här frågan, säger namn Annika Bränström, Styrelseordförande Ung Företagsamhet Västernorrland.

Vill du veta mer? Läs mer om ung företagsamhet här - Rekordmånga unga driver UF-företag i Västernorrland | Ung Företagsamhet (ungforetagsamhet.se) Länk till annan webbplats.