Dags att deklarera!

verksamt.se >> Länk till annan webbplats. och via Verksamts nyhetsbrev >> Länk till annan webbplats. får du samlade tips från myndigheterna som är bra för dig som är företagare, särskilt så här i deklarationstider.

Avdragen du får göra - och inte

I enskild näringsverksamhet får du göra kostnadsavdrag för sådant som är nödvändigt för att du ska kunna tjäna pengar i verksamheten. Du får däremot aldrig dra av för privata levnadskostnader. Ta reda på vilka avdrag du har rätt till innan det är dags att deklarera. Till Skatteverkets avdragslexikon >> Länk till annan webbplats.

Få hjälp att deklarera ditt företag

Nu kan du anmäla dig till något av Skatteverkets webbseminarier om att deklarera företag. Där kan du till exempel ställa frågor om att deklarera ett aktiebolags resultat, och få svar i en chatt. Webbseminarierna sänds under perioden mars–maj. Anmäl dig redan nu för att säkra din plats. Till Skatteverkets webbseminarier >> Länk till annan webbplats.

Årsbokslutet ligger till grund för deklarationen

Som enskild näringsidkare bokför du alla affärshändelser löpande, och avslutar bokföringen med ett bokslut som du skriver ut och signerar. Bokslutet ligger till grund för din deklaration, och hur du fyller i NE-bilagan. Om din omsättning var högst tre miljoner kronor under 2022 kan du göra ett förenklat årsbokslut. Du ska inte skicka in bokslutet till Skatteverket. Läs mer om bokslut hos Skatteverket >> Länk till annan webbplats.

Läs Verksamts nyhetsbrev >> Länk till annan webbplats.
Till Verksamt.se >> Länk till annan webbplats.
Prenumerera på Verksamts nyhetsbrev >> Länk till annan webbplats.