Lila och gula blommor med en grön äng i bakgrunden

 

Hur var besökssommaren i Ånge kommun?

Hösten är påtaglig och sommaren har passerat. Vi har pratat med några av aktörerna inom besöksnäringen i Ånge kommun om hur dem upplever sommaren som varit.

Boda Borg

Vi har haft besökare från flera delar av världen såsom Australien, Nya Zeeland, USA, och Schweiz bla. Besökare från Sveriges alla län har också besökt oss under sommaren. Gästantalet är mer än ifjol även fast det märks att det inte riktigt har kommit igång efter pandemin.

Camp Mid Adventure

Sommaren har varit bra med högt tryck på gruppbokningar vilket också håller i sig fortsatt under hösten. Det har märkts av att sommarvärmen och vädret inte har varit det bästa och att riktlinjerna för pandemin har mildrats. Vilket har resulterat i att fler åker iväg på semestern och inte semestrar lika mycket hemmavid. Inför vintern har vi planer på roliga evenemang.

Haverö Strömmar sommarcafé

En bra sommar som jag är nöjd med. Det har kommit besökare inom kommunen men också mycket besökare utifrån. Besökarantalet i sommar har inte varit lika högt som ifjol sommar då det märks att det varit mindre besökare som har semestrat inom Sverige.

Hussborgs herrgård

Det har varit en bra sommar med ett högt tempo. Vi har haft dubbelt så mycket boendegäster, restaurangbesökare och golfpaket som ifjol sommar, vilket är mycket roligt. Hösten fortsätter med mycket boende bokningar och till våren planeras en vinmässa.

Mittlandia

Det har gått bättre i år än ifjol med tanke på restriktionerna har lättat efter pandemin. Boendegäster har till stor del varit besökare i närvaro av hockeyskola och arbetare. Restaurangen håller sin nivå fast luncherna har inte riktigt kommit igång på samma sätt som tidigare innan pandemin.

Mittmusteri

Sommaren har varit fantastisk! Vi har haft många gäster på vårt B&B, det har varit i stort sett fullt hela tiden. Vi har också haft flera evenemang på gården, bland annat musikkvällar, teaterföreställning och yogakväll. Utöver det har vi också byggt ett stort växthus. Nu är vi i fullgång med mustning av äpplen i musteriet.