Tack till Bobergsgymnasiet!

Trots att vi vet att coronapandemin skapar enorma utmaningar för skolorna lyser det framtidstro och glädje kring Bobergsgymnasiet i Ånge. Nu står det klart att rekordmånga elever valt att fortsätta med sina gymnasiestudier i Ånge. Vi vill skicka ett stort tack till Bobergsgymnasiet för att ni gör ett fantastiskt bra jobb med att utbilda vår framtida arbetskraft!

I veckan meddelade Bobergsgymnasiet att hela 95 elever kommer börja gymnasiets årskurs 1 i höst. Det är 71% av alla de elever som går sista året i grundskolan nu, och man ser även fram emot att ta emot elever som kommer från andra kommuner. Det är ett glädjande besked för Ånge kommuns näringsliv!

"Med tanke på hur omfattande utmaningen med kompetensförsörjning varit under lång tid för näringslivet i Ånge kommun är det oerhört glädjande att höra att intresset för vårt gymnasium vuxit så starkt! Vi vet att det ligger mycket hårt arbete bakom utvecklingen och vi stöttar och följer med spänning Bobergsgymnasiets engagemang för att erbjuda utbildningsplatserna som både elever och näringsliv efterfrågar! Heja Bobergsgymnasiet!" - säger Mats Gustafsson, näringslivschef.

Mats fortsätter: "Samtidigt vill vi förstås även skicka en passning till näringslivet. Bobergsgymnasiets nya satsningar, investeringar och söktrycket indikerar tydligt att den lokala arbetsmarknaden kommer att utvecklas. Sedan är det upp till näringslivet att ta hand om och ta till vara på elever och nyutexaminerad arbetskraft som vill jobba i Ånge kommun. Om det finns utrymme - erbjud en praktikplats, eller stötta en elev som mentor, eller ställ upp om du får frågan att komma och berätta om din vardag i klassrummen!"

I höst startar de två nya gymnasieprogrammen Bygg- och anläggning samt Fordon- och transport. I samband med detta föreslås att de nya programmen och el- och energiprogrammet flyttar in i gamla postterminalen. Även industriprogrammet har fått sig ett lyft i och med skolans största investering på länge i form av en CNC-fräs som bearbetar metall utifrån program eller ritning.

Till Bobergsgymnasiets hemsida >> Länk till annan webbplats.
Följ Bobergsgymnasiet på Facebook >> Länk till annan webbplats.