Yrkesutbildning

Yrkesutbildningar på gymnasial nivå

Vård och omsorgsutbildning för vuxna

Studiestart: 24 januari 2022
Studietakt: 100 %
Antal poäng: 1550 p
Utbildningens längd: 1.5 år
Sista ansökningsdag: 26 november 2021

Förutsättning för att klara utbildningen: Godkänt betyg i Svenska/Svenska som andra språk grund eller motsvarande kunskaper. Grundläggande kunskaper i matematik och samhällskunskap.
OBS! I utbildningen ingår arbetsplatsbelagd utbildning på Sundsvalls sjukhus i fyra veckor, denna är obligatorisk och kan inte väljas bort.

Barnskötare/elevassistent valideringsutbildning, Sundsvall

Utbildningen passar dig som har erfarenhet av arbete i pedagogiska verksamheter till exempel förskola, fritidsverksamhet, assistent i skola eller omsorg. Du bör ha arbetat aktivt med planeringsarbete och förskolans läroplan (Lpfö) eller grundskolans läroplan (Lgr11) Du bör även ha förmåga att studera i hög takt och klarar mycket självstudier. För dig som inte bor i Ånge kommer det finnas möjlighet att delta på lektionerna digitalt, via fjärrundervisning.

Läs mer om utbildningen HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Undersköterska valideringsutbildning, Sundsvall

Undersköterska – valideringsutbildning vänder sig till dig som har minst 1 år arbetslivserfarenhet inom yrket, där du skaffat dig och har praktisk och/eller teoretisk kompetens. Gärna inom flera områden/arbetsplatser. Du bör även ha förmåga att studera i hög takt och klarar mycket självstudier

Läs mer om utbildningen HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Övriga yrkesutbildningar

Övriga yrkesutbildningar köper vi från andra anordnare, fyll i önskemål i din ansökan eller skicka in en ansökan direkt till utbildningssamordaren som erbjuder utbildningen. Du måste även skicka in en blankett om interkommunal ersättning till oss.

Ansökan

Se ansökan om vuxenutbildning i e-tjänst nedan under Självservice. Om ansökan är komplett så är handläggningstiden ca 3 veckor, därefter får du ett besked om du är antagen eller inte.

Om du inte är säker på vilken utbildning du behöver - använd gärna vår kontakttjänst Länk till annan webbplats. för frågor eller om något du vill beställa eller få hjälp med.