Kurser, grupper och avgifter

Ämneskurs

  • Sång- och instrumentalundervisning från grundskolans år 3 till och med gymnasiet. Du kan välja mellan ett 15-tal instrumentlänk till annan webbplats.
  • Drama/teaterundervisninglänk till annan webbplats erbjuds elever från åk 2 i grundskolan t o m gymnasiet.  Grupperna håller till på Medborgarhuset och är ett samarbete med Teaterverkstan i Ånge.

Ensembleundervisning

Föreställningar och Konserter

Ofta är det tillsammans med din grupp eller ensemble som du ställer dig på scen. Musikskolan producerar både egna föreställningar t.ex. Höstshow, och Julturné och deltar i kommunens övriga kulturliv, Kulturnatt, skolavslutningar m.m. Ett oslagbart sätt att lära sig mer är att uppträda inför publik. Tveka därför inte att höra av dig till musikskolan om du har idéer till föreställningar och framträdanden. Kanske behöver du musik- eller annan underhållning till ditt servicehus eller företagsevent?

Avgifter

Musikskolans undervisning är avgiftsfri för ett instrument/ämne. Vid ytterligare ett ämne tas en avgift på 350 kr/termin ut. Instrument, förbrukningsmaterial, tillbehör och spelböcker bekostas av eleven. Instrumenthyran hos musikskolan är 300:-/ termin. Elever som deltar i drama/teater betalar också en medlemsavgift till Teaterverkstan på 150 kr/år.