Sommarens pilgrimsvandringar i Ånge kommun

Under 5 söndagar i juli har du möjlighet till guidade vandringar längs en av världens nordligaste pilgrimsleder S:t Olavsleden, och det bästa av allt är att den ligger alldeles runt husknuten.

Ta chansen att njuta av Ljungandalens fantastiska natur och kultur, samtidigt som du får motion och tid för rekreation och återhämtning.

Söndag 23 juli sker vandringen från Torps kyrka i Fränsta till Forum i Ljungaverk, en sträcka på ca 1 mil. Då kommer även flera av kommunens politiker att vandra i S:t Olavs fotspår. Vandringen sker i lugn takt och det finns gott om tid till vila och reflektion. Se detta som ett perfekt tillfälle att komma ut i naturen, varva ner och släppa alla måsten för en dag.

• Dagen startar med en frivillig mässa i Torps kyrka klockan 09.00, där det även delas ut pilgrimspass, vatten, kaffe, smörgås och frukt innan vandringen startar.
  • Vi följer Kyrkstigen eller Kärleksstigen som den också kallas, till Sveriges längsta träbro Vikbron och Viknäset, vilket är ett populärt tillhåll för vackra flyttfåglar. Norrlands största gravfält från järnåldern är även beläget här.
  • Leden fortsätter uppströms längs Ljungan till Byforsen. Här delas det ut frukt och vi har möjlighet att fylla på våra vattenflaskor. Det finns gott om tid till att vila benen och beundra den storslagna utsikten.
  • Vandringen fortsätter till Gullgård och vidare förbi det 352 meter höga Getberget, för att längs småvägar slutligen ta oss till slutdestinationen för dagen.
  • Väl framme vid Forum i Ljungaverk bjuds det på lättare förtäring. Det delas ut diplom till alla som genomfört pilgrimsvandringen och det kommer att lottas ut priser.

Så vad behövs för att vara med på denna sköna pilgrimsvandring?
Jo, bekväma skor, en vattenflaska och att du anmäler dig på telefonnummer 060-56 35 75, senast måndag 17 juli. Vill du vandra någon av de övriga fyra sträckorna anmäler du dig på samma telefonnummer.

5 söndagars pilgrimsvandringar:

• Söndag 2 juli klockan 09.00, Selånger – Tuna (15 km) Anmälan senast 29/6.
  • Söndag 9 juli klockan 09.00, Tuna – Stöde (15km) Anmälan senast 3/7.
  • Söndag 16 juli klockan 09.00, Stöde – Torpshammar (15 km) Anmälan senast 10/7.
  • Söndag 23 juli klockan 09.00, Fränsta – Ljungaverk (10 km) Anmälan senast 17/7.
  • Söndag 30 juli klockan 09.00, Ljungaverk – Borgsjö (10 km) Anmälan senast 24/7.