Naturum Ånge

Naturskola vid Naturum Ånge

Välkommen till naturum Ånge!

Vi har öppet torsdag-söndag kl 12:00-16:00

Naturum inomhus

Utställningar

Vår permanenta utställning innehåller fakta om vår natur och kultur. Du möter de djur och växter som finns i skogarna runt omkring. Du får uppleva gamla tiders fäbodliv och livet i skogen och hur järnvägssamhället i Ånge har sett ut.

Här finns även kommunens turistbyrå samt ett pilgrimscenter med information om St Olavsleden samt historien kring helgonet St Olof.

Aktiviteter inomhus

Titta på filmer om djur och natur i vårt filmrum där det även finns en pyssel för stora som små.

Du kan också testa dina kunskaper med olika quiz och tipspromenader.

Max antal personer i våra lokaler: 15 st

Naturum utomhus

  • Hösten är här, men än finns det spännande växter att smaka och lukta på i våra odlingslådor?
  • Gissa Fejset! Gå vår 1 km långa naturstig och gissa vilken insekt som visar sig i närbild!
  • Vad finns vid dammen?

Guidade turer 2020

  • Svampvandring Borgsjö 20 september 10-14
    Följ med våra kunniga guider Jan-Olof Tedebrand, Siv Norberg och Bengt Larsson och plocka svamp i skogarna runt Borgsjö. Du får veta både vilka som är ätliga och vilka som kan användas som färgning av garn.
    Samling naturum Ånge 10:00. Ingen föranmälan behövs.

Gruppbokningar

Vi tar gärna emot och guidar grupper! Observera våra restriktioner på max 15 personer samtidigt inomhus i våra lokaler.  Ring oss på 0690-205 50 eller mejla naturum@ange.se så bokar vi en tid som passar er! Vi kan även boka en tid som ligger utanför våra ordinarie öppettider.

Vad finns i närområdet?

Utanför naturum finns en stor rastplats med lekpark, bad och som flera gånger fått utmärkelsen Västernorrlands bästa rastplats. Precis utanför går S:t Olavsledenlänk till annan webbplats och det är nära till flera mat- och boendeanläggningar, bensinmack, hembygdsgård, 1700-tals kyrka och mängder av sevärdheter.

Naturum i Sverige

I Sverige finns det 33 naturum och i Västernorrland finns det ytterliggare ett naturum i Världsarvet Höga Kustenlänk till annan webbplats. Naturvårdsverket äger rätten till namnet naturum. Naturumen kan förvaltas av länsstyrelser, kommuner eller tillexempel av en stiftelse. Naturum Ånge drivs av Ånge kommun.

Hitta fler naturum i Sverigelänk till annan webbplats!

Bokning grupp