Naturum Ånge

Naturskola vid Naturum Ånge

Naturum Ånge, visar områdets natur, sevärdheter och kultur med hjälp av utställningar, bildspel och broschyrer som berättar om området. Här kan du även handla i vår presentbutik.

Naturum inomhus

Utställningar

Vår permanenta utställning innehåller fakta om vår natur och kultur. Du möter de djur och växter som finns i skogarna runt omkring. Du får uppleva gamla tiders fäbodliv och livet i skogen och hur järnvägssamhället i Ånge har sett ut.

Sommarutställningen 2019 handlar om naturvårdsbränning, insekter och fjärilar. Du får bland annat lära dig om varför man bränner i våra naturreservat och hur det går till.

Aktiviteter

  • Fågelbingo, kan du hitta alla fåglar?
  • Vik en loppa och fråga en kompis
  • Se naturfilmer i vårt filmrum!
  • Var kreativ i vår pysselhörna- spela spel, rita, klipp och måla.

Till Naturum Ånge är det fri entré!

Naturum utomhus

  • Gå vår 1 km långa naturstig med frågor om naturen i vår omgivning.
  • Vad finns vid dammen? Gå vår mysiga runda tillsammans och svara på frågorna!
  • Smaka på naturen - vad växer i våra odlingslådor?
  • Vad vet du om insekter? Gör vårt sommarquiz!

Sommaraktiviteter 2019

Mellan den 15 juni till 24 augusti har vi naturaktiviteter för barn och guidade turer för vuxna. Alla arrangemang är kostnadsfria. Läs hela sommarprogrammet här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gruppbokningar

Vi tar gärna emot och guidar grupper! Ring oss på 0690-205 50 eller mejla naturum@ange.se så bokar vi en tid som passar er! Vi kan även boka en tid som ligger utanför våra ordinarie öppettider.

Vad finns i närområdet?

Utanför naturum finns en stor rastplats med lekpark, bad och hundrast som flera gånger fått utmärkelsen Västernorrlands bästa rastplats. Precis utanför går S:t Olavsledenlänk till annan webbplats och det är nära till flera mat- och boendeanläggningar, bensinmack, hembygdsgård och mängder av sevärdheter.

Naturum i Sverige

I Sverige finns det 33 naturum och i Västernorrland finns det ytterliggare ett naturum i Världsarvet Höga Kustenlänk till annan webbplats. Naturvårdsverket äger rätten till namnet naturum. Naturumen kan förvaltas av länsstyrelser, kommuner eller tillexempel av en stiftelse. Naturum Ånge drivs av Ånge kommun.

Hitta fler naturum i Sverigelänk till annan webbplats!

Öppettider

Juni-augusti: 10-17 alla dagar. 6/6 och 21/6 öppet 11-15.
September-maj: tisd-fred 12-16, lör-sön 13-16 (obemannat öppet med ingång via restaurang Träporten).