Naturum Ånge

Naturskola vid Naturum Ånge

Naturum Ånge, visar områdets natur, sevärdheter och kultur med hjälp av utställningar, bildspel och broschyrer som berättar om området. Här kan du även handla i vår presentbutik.

Aktuell utställning

Naturfotografier med Norrsken, höst, vinter och solnedgångar är i fokus i höstens utställning. Yvonne Johannesström ställer ut sina fina foton och du får också lär dig mer om hur Norrsken uppkommer, var och när det finns och mycket mer. Alla foton både i form av canvastavlor, inramade tavlor och affischer kan du köpa och ta med hem på en gång.

Utställningen hänger till och med mitten av januari.


Öppettider och gruppbokningar

Öppettider
Sept-maj:
tisd-fred 12-16, lör-sön 13-16 (obemannat öppet med ingång via restaurang Träporten).
Sommartid: 10-17 alla dagar.

Gruppbokningar:
Vi tar gärna emot och guidar grupper! Ring oss på 0690-205 50 eller mejla naturum@ange.se så bokar vi en tid som passar er! Vi kan även boka en tid som ligger utanför våra ordinarie öppettider.

Vad finns i närområdet?

Utanför naturum finns en stor rastplats med lekpark, bad och hundrast som flera gånger fått utmärkelsen Västernorrlands bästa rastplats. Precis utanför går S:t Olavsledenlänk till annan webbplats och det är nära till flera mat- och boendeanläggningar, bensinmack, hembygdsgård och mängder av sevärdheter.

Naturum i Sverige

I Sverige finns det 33 naturum och i Västernorrland finns det ytterliggare ett naturum i Världsarvet Höga Kustenlänk till annan webbplats. Naturvårdsverket äger rätten till namnet naturum. Naturumen kan förvaltas av länsstyrelser, kommuner eller tillexempel av en stiftelse. Naturum Ånge drivs av Ånge kommun.

Hitta fler naturum i Sverigelänk till annan webbplats!