Naturum Ånge

Naturskola vid Naturum Ånge

Naturum Ånge, visar områdets natur, sevärdheter och kultur med hjälp av utställningar, bildspel och broschyrer som berättar om området. Här kan du även handla i vår presentbutik.

Sommartid erbjuds dagliga aktiviteter för hela familjen. Vi har även uthyrning av kanoter, båtar, fiskeutrustning och cyklar.

Aktuell utställning

Under sommaren 2018 är det fiske som är i centrum. Vår utställning handlar bland annat om olika fiskesorter, redskap och hjälpmedel,vad man ska ha på sig och var man kan fiska. Se vackra doton och akvareller och gör våra quiz. Eller gissa hur stor vår uppstoppade gädda är! Utställningen håller på tom 30 september.

Öppettider och gruppbokningar

Öppettider
Sept-maj:
tisd-fred 12-16, lör-sön 13-16 (obemannat öppet med ingång via restaurang Träporten).
Sommartid: 10-17 alla dagar.
OBS! 25 september är naturum stängt pga besök från Naturvårdsverket.

Gruppbokningar:
Vi tar gärna emot och guidar grupper! Ring oss på 0690-205 50 eller mejla naturum@ange.se så bokar vi en tid som passar er! Vi kan även boka en tid som ligger utanför våra ordinarie öppettider.

Vad finns i närområdet?

Utanför naturum finns en stor rastplats med lekpark, bad och hundrast som flera gånger fått utmärkelsen Västernorrlands bästa rastplats. Precis utanför går S:t Olavsledenlänk till annan webbplats och det är nära till flera mat- och boendeanläggningar, bensinmack, hembygdsgård och mängder av sevärdheter.

Naturum i Sverige

I Sverige finns det 33 naturum och i Västernorrland finns det ytterliggare ett naturum i Världsarvet Höga Kustenlänk till annan webbplats. Naturvårdsverket äger rätten till namnet naturum. Naturumen kan förvaltas av länsstyrelser, kommuner eller tillexempel av en stiftelse. Naturum Ånge drivs av Ånge kommun.

Hitta fler naturum i Sverigelänk till annan webbplats!