Naturum Ånge

Naturskola vid Naturum Ånge

På grund av den rådande pandemin och strängare restriktioner så har vi naturum och turistbyrån stängd tills vidare. Det betyder att vi inte genomför några aktivieter inom - eller utomhus eller tar emot grupper i våra lokaler.

Följ oss på facebook "naturum Ånge" där vi lägger ut tips på vad du bland annat kan se och göra ute i naturen. Du kan även nå oss på vår e-post: naturum@ange.se eller på telefon 0690-20550


Naturum inomhus

Utställningar

Vår permanenta utställning innehåller fakta om vår natur och kultur. Du möter de djur och växter som finns i skogarna runt omkring. Du får uppleva gamla tiders fäbodliv och livet i skogen och hur järnvägssamhället i Ånge har sett ut.

Här finns även kommunens turistbyrå samt ett pilgrimscenter med information om St Olavsleden samt historien kring helgonet St Olof.

Aktiviteter inomhus

  • Titta på filmer om djur och natur i vårt filmrum där det även finns en pyssel för stora som små.
  • Du kan också testa dina kunskaper med olika quiz och tipspromenader
  • Kolla i vår fina shop! Här finns fina presenter till alla åldrar!

Naturum utomhus

 Gissa Fejset! Gå vår 1 km långa naturstig och gissa vilken insekt som visar sig i närbild!

Under året har vi guidade aktiviteter med program passande för årstiden

Gruppbokningar

Vi tar gärna emot och guidar grupper!  Ring oss på 0690-205 50 eller mejla naturum@ange.se så bokar vi en tid som passar er! Vi kan även boka en tid som ligger utanför våra ordinarie öppettider.

Vad finns i närområdet?

Utanför naturum finns en stor rastplats med lekpark, bad och som flera gånger fått utmärkelsen Västernorrlands bästa rastplats. Precis utanför går S:t Olavsledenlänk till annan webbplats och det är nära till flera mat- och boendeanläggningar, bensinmack, hembygdsgård, 1700-tals kyrka och mängder av sevärdheter.

Naturum i Sverige

I Sverige finns det 33 naturum och i Västernorrland finns det ytterliggare ett naturum i Världsarvet Höga Kustenlänk till annan webbplats. Naturvårdsverket äger rätten till namnet naturum. Naturumen kan förvaltas av länsstyrelser, kommuner eller tillexempel av en stiftelse. Naturum Ånge drivs av Ånge kommun.

Hitta fler naturum i Sverigelänk till annan webbplats!

Bokning grupp