Musik

Takida är så allmännt förknippade med Ånge att de numera förekommer i korsord som lösning på frågan "Ångeband".  Många följer i deras fotspår, Corroded, Stiftelsen, Kill! Kill! Pussycat, Black Creed, Gunstruck med flera. Ånge har en sällsynt förmåga att få fram bra rockband.

Framgångsrika musiker både i Sverige och internationellt finns också inom andra musikformer, bland annat folkmusik och opera.

Kulturbanken 2.0 Länk till annan webbplats. är paraplyorganisation för aktiva inom kulturområdet i Ånge kommun. I lokalerna på Åsgatan i Ånge finns lokaler för rockband, konstnärer och prova på lokal för unga musiker.

I Ånge Musikskola har många av dagens aktiva musiker både på hobbynivå och de  professionella musikerna fått sin musikaliska grund. Musikskolan erbjuder instrumental undervisning, ensemblespel och sång.

Ålsta Folkhögskola Länk till annan webbplats. i Fränsta har en musiklinje med inriktning rock, pop och soul för den som vill utveckla sitt musikintresse eller förbereda sig för vidare musikstudier.