Tre ungdomar som förbereder en medborgardialog i Fränsta.

Tre av sommarens feriepraktikanter förbereder här en medborgardialog i Fränsta.

133 ungdomar i Ånge kommun

har erbjudits feriepraktik

Att ha något meningsfullt att göra under sommarlovet är viktigt för många ungdomar. För många är det ett första jobb för att tjäna egna pengar.

- Det är glädjande att vi kan erbjuda så många ungdomar en sysselsättning under en del av sommaren, säger Agneta Andersson, samordnare feriepraktik.

Kommunens verksamheter har tillsammans med föreningar inför sommaren fått ihop inte mindre än 133 feriepraktikplatser, vilket innebär att samtliga ungdomar som ansökt om feriepraktik också kunnat erbjudas en plats.

Uppgifterna för ungdomarna är många och varierande och sysselsättning kommer finnas inom kommunens verksamheter och hos föreningar.

Fem timmar per dag under två veckors tid kommer de att få ägna sig åt varierande arbetsuppgifter, från ogräsrensning, till städning, kioskuppgifter och att hålla medborgardialog.

Feriepraktikanterna ersätter inte ordinarie arbetskraft eller sommarvikarier, utan ska ses som en kvalitetshöjare i kommunens verksamheter och hos föreningar.

De första sommarpraktikanterna - som är 71 till antalet - startade redan under veckan och de totalt 133 som kommer att ha sommarpraktik är uppdelade under fyra perioder.

9 ungdomar kommer har även fått chansen att vara med i sommarorkestern och deras framträdanden börjar den 28 juni.

Fotnot: Ungdomarna som har erbjudits sommarpraktik är födda 2003, 2004 eller 2005.