I dag, 1 juni, öppnar naturum i Borgsjö

Äntligen är det dags att öppna naturum Ånge & Turistbyrå i Borgsjö igen.

I dag öppnar vi dörren igen för besökare.

I dagsläget är det ovanligt stökigt hos oss då vi flyttar runt hyllor och skåp för att göra plats för ett mindre Pilgrimscenter i form av en liten byggnad, inne på turistbyrån. Genom ett projekt bygger vi tillsammans med Selånger Pilgrimscenter och BorgsjöHaverö församling en ”knutpunkt” för vandrare efter St Olavsleden.

Centrat ska innehålla digitala skärmar med film och annan information som visar hela historien om helgonet St Olof samt St Olavsleden.

Vår ”Naturstig” utanför naturumet ska även byggas om till att omfatta både naturinformation som information om hela St Olavsleden från Selånger till Trondheim. Ledens 58 mil ska komprimeras efter vår 1 km långa naturstig.

Utifrån hur coronaviruset utvecklar sig så planerar vi nu våra aktiviteter för barn och unga att hålla till utomhus. Men inne på naturum kan du som besökare lära dig mer om både vindkraft och olika naturtyper. Två utställningar där den sistnämnda görs i samarbete med klass 8 på Kunskapsakademien på Alnön utanför Sundsvall.

Allt kommer inte att vara på plats den 1 juni. Naturtypsutställningen sätts upp den 8 juni och våra aktiviteter erbjuds från mitten av juni.
På allt detta så har vi igång en process kring en förnyelse av vår basutställning på naturum. Men det är mer ett långsiktigt arbete som presenteras i sin helhet inför sommaren 2022.

Vi tror att du som besökare kommer att vara från vår kommun eller från regionen i de flesta fall. Vi satsar därför mer på information kring aktiviteter i närområdet.

Det finns otroligt mycket att se och göra nära dig!

Hjärtligt välkommen in till oss!