Norrlandsföretagen har lättast att hitta arbetskraft

En rapport från Stockholms handelskammare visar att företagen i Norrland och i de norra delarna av Mellansverige har lättast att få tag i arbetskraft.

Enligt Stockholms Handelskammare råder det kompetensbrist i hela landet och läget har förvärrats i alla delar av Sverige de senaste fyra åren.

I Mellersta Norrland är det lättare att få tag på arbetskraft. Här är den så kallade vakansgraden 0,8, nästan hälften så stor som i Stockholm, visar rapporten. Vakansgrad visar just brist på arbetskraft. Ju högre vakansgrad desto högre brist på arbetskraft.

Länk till rapporten: https://www.chamber.se/cldocpart/6334.pdflänk till annan webbplats

Samarbetet i Sundsvallsregionen gör alla till vinnare. Sundsvall, Härnösand, Timrå, Ånge, Nordanstig och Hudiksvall samarbetar för en starkare hållbar tillväxt, utbyggd infrastruktur, gemensam arbets-, utbildnings- och boenderegion. Tillsammans bygger vi ett gemensamt varumärke för regionen samtidigt som vi lyfter fram att varje kommun i har sin särprägel. Detta ger oss styrka. Med nära 200.000 invånare är regionen i dag norra Sveriges största och bredaste arbetsmarknad.