Ånge-träffen delar ut två stipendier på Hemvändardagen i Ånge

Ånge-träffen är en stor grupp Ångebor i förskingringen som träffas i Stockholm fyra gånger per år. De träffas under trevliga former på en resturang på Södermalm.

Restaurang Glada stinsen är föreningens hemvist sedan 6-7 år och medlemmarna känner sig hemma där eftersom alla växt upp i en järnvägsmetropol.

- På initiativ av Bo Rhodiner tyckte vi inför hemvändardagen 2013 att vi borde kunna göra något för vår gamla hembygd. Det blev ett stipendium att utdelas till person verksam i Ånge kommun och inom kulturområdet, berättar Hans Ekendahl, från Ångegänget i Stockholm.

Det första stipendiet på 5 000 kr delades ut 2013. 2015 räckte pengarna till två stipendier. Även i  år delas två stipendier ut. På hemvändardagen den 1 juli kommer initiativtagaren Bo Rhodiner att belöna två förtjänta Ångebor. Stipendiaten kan vara ung och i början av en karriär eller en äldre person som betytt mycket för kulturlivet i kommunen.

Vilka som blir årets stipendiater får du veta om du besöker Hemvändardagen i Ånge. Dessutom träffar du förstås många tidigare och nuvarande Ångebor.

Program för Hemvändardagen.länk till annan webbplats