Söndag 9 oktober:
Platsbesök i vindpark Björnberget

Just nu byggs en av de största vindkraftparkerna i Europa i Ånge kommun - Björnberget - som när den är färdigbyggd kommer bestå av 60 vindkraftverk. Nu bjuder RES in till platsbesök, så ta chansen att följa med i bussen, lära dig mer om vindkraft och hur det går till att bygga en stor vindkraftspark.

När? Söndag den 9 oktober klockan 14.00
Var? Grundsjöns bygdegård

Samling sker i Grundsjöns bygdegård där RES börjar med att presentera projektet och bjuder på fika. Därefter åker vi runt i parken tillsammans i buss.

Anmälan sker via mejl till Frida Ålund >> senast måndag den 26 september. Observera att det finns begränsat antal platser, så anmäl ditt intresse snarast möjligt!

Björnberget vindpark ligger cirka 10 kilometer sydost om Ånge. Björnberget har utvecklats av RES och är samägd av Enlight Renewable Energy och Prime Capital's Prime Green Infrastructure Fund (PGEIF). Vindkraftpark Björnberget kommer bestå av 60 vindkraftverk. Vindkraftverken är den senaste generationens Siemens Gamesa, som har den största rotordiameter som för närvarande finns på marknaden. Vindkraftparkens totala installerade effekt är 372 MW, och är en av de största vindkraftparkerna som byggs i Europa. Parken kommer generera 1,1 TWh per år, vilket motsvarar elförbrukningen för cirka 300 000 hushåll.

Läs mer om vindkraftpark Björnberget hos RES >> Länk till annan webbplats.
Följ vindprojektet på Facebook >> Länk till annan webbplats.