Blå bakgrund med texten EMPOWERMENT+, Kunskap, Orientering, Omvärld, Dialog

 

2 februari, digital träff:

Framtidens jobbförmedling - Ett breddat perspektiv och en radikal idé i Ånge med omnejd

Coompanion, IF metall och ABF samverkar i en "testbädd" i Ånge med omnejd med mål att skapa en organisation som underlättar för de arbetssökande och anställda att säkra jobb och för arbetsgivarna som behöver kompetenserna och för människan som söker sammanhang och glädje.

Välkommen på digital träff!

2 februari 2022, klockan 13.00-17.00

Läs programmet >> Pdf, 255.5 kB.
Anmäl dig senast 31 januari >> Länk till annan webbplats.

Vem ser till att samhällets invånare blir trygga och delaktiga medborgare? Hur får företag och offentlig sektor tag på kompetent personal? Hur återbyggs ett samhälle där alla som vill, har en plats? När banken, arbetsförmedlingen och fabriken försvinner på samma gång, vem rycker ut då? Vi tror på att ett hållbart system som sätter människan i centrum behöver bestå av flera funktioner som delar på ansvaret. Hur attraherar, och försörjer sig arbetsgivare med rätt kompetens? Vi tror att civilsamhällets organisationer och offentlig sektor tillsammans behöver skapa ett radikalt alternativ NU. En jobbförmedling "extra allt".

Vi befinner oss nästan precis mitt i Sverige, i Ånge. På bara några år lade flera större industrier och företag ned sina verksamheter, bankkontoren stängde igen och alldeles nyss lämnade Arbetsförmedlingen orten. Då mobiliserade kommunen och tog fram Ångemodellen.

Ånge har i dag länets lägsta arbetslöshet och ligger under rikssnittet. Men vilka är de 6,6% som söker jobb här och vad behöver de rusta sig med för att få ett? Företagen eller kommunen som arbetsgivare söker arbetskraft men vilka letar de efter? Vi, civilsamhällets organisationer, testar ett verkligt och attraktivt alternativ för helheten där människan står i centrum. Vare sig behovet är jobbförmedling, en kvalificerad yrkesutbildning, språkträning, en handledning åt rätt håll, en plats att träffas på eller bara få höra till och hitta glädjen igen.

Nu startar det.
Vill du vara med?