Håll koll på ange.se/vindkraft!

Byggnationerna av vindpark Björnberget och Gubbaberget, stamnätsstation Tovåsen och tillhörande infrastruktur rullar på och under 2022 börjar torndelarna levereras. I veckan stod det klart att Vattenfall överlåtit rättigheterna att uppföra vindpark Klevberget till OX2 som planerar att komma igång med byggnationerna i början av 2022. Dessutom söker Siemens Gamesa en uppsättning av medarbetare, så väl site lead som vindkrafttekniker, både till den befintliga vindparken Cloud i Haverö och till den nya parken Björnberget.

På ange.se/vindkraft samlar vi information om vindkraft och vindkraftsutbyggnaden i kommunen. Bland annat kan du läsa mer om status, pågående samråd, begärda förhandsbesked, samt hitta projektsidor och kontaktpersoner för aktuella vindkraftsprojekt just nu.

På vindpark Björnberget arbetar just nu mellan 2-300 personer. När också Klevberget går in i byggfas kommer efterfrågan på varor och tjänster öka ännu mer i vår kommun. Hur stora värden som stannar i lokalsamhället från byggfasen är avhängigt våra gemensamma möjligheter att tillgodose den utökade efterfrågan till konkurrenskraftigt pris och kvalité. Därför är det viktigt att du som har varor och tjänster att erbjuda vindprojekten registrerar dig och dina erbjudanden i Affärsplattform vind.

Affärsplattform Vind är ett initiativ framtaget av Vindkraftcentrum i samarbete med Umeå universitet i syfte att underlätta för vindkraftsprojekt att hitta och nyttja lokala företag. Även privatpersoner kan registrera erbjudanden om boende. Att registrera sig i affärsplattformen är kostnadsfritt för dig som är företagare eller privatperson, och både vindpark Björnberget och Gubbaberget samt Klevberget är anslutna till affärsplattformen.

Till ange.se/vindkraft >> Länk till annan webbplats.
Aktuella vindkraftsprojekt i Ånge kommun >> Länk till annan webbplats.
Direkt till Affärsplattform vind >> Länk till annan webbplats.