Matbestick står på tork i en korg

 

Digital träff om offentlig upphandling av mat

Ånge, Kramfors och Sollefteå kommun är bland de första i Sverige att använda sig av dynamiskt inköpssystem även för livsmedel. Inbjudningar att lägga anbud kommer löpande och gäller exempelvis för ett år eller en säsong i taget. Är du lokal producent eller upphandlare ska du vara med på denna träff 25 maj, kl. 10-12.

För att göra det lättare för dig som producent att sälja till offentliga kök kommer Kramfors, Sollefteå och Ånge kommun börja använda sig av dynamiskt inköpssystem (DIS) för en rad livsmedel. Det nya systemet är mer flexibelt än tidigare, du som producent kan när som helst under upphandlingsperioden gå in och kvalificera dig som leverantör. Inbjudningar att lägga anbud kommer löpande och gäller exempelvis för ett år eller en säsong i taget. Alla som kvalificerat sig har möjlighet att lämna anbud och du väljer själv vilka kök du kan leverera till.

Övergripande program:

  • Presentation av dynamiskt inköpssystem och dess möjligheter
  • Förutsättningar som möjliggör för lokala producenter, gruppdiskussioner
  • Summering och nästa steg

Läs mer och anmäl dig: https://www.lansstyrelsen.se/vasternorrland/om-oss/kalender/kalenderhandelser---vasternorrland/2021-05-04-valkommen-pa-digital-traff-om-offentlig-upphandling-av-mat.html Länk till annan webbplats.