Vindkraftsprojekt Björnberget har anslutit till Affärsplattformen - fler möjligheter att erbjuda boende, varor och tjänster!

I Affärsplattform vind samlar vi boendealternativ, varor och tjänster särskilt riktade till de stora vindkraftsprojekten som börjar byggas i Ånge kommun under år 2021. Vindkraftsprojekten Björnberget och Klevberget i Ånge kommun är nu ansluta till affärsplattformen. Tjänsten är kostnadsfri, och du kan även registrera dig som privatperson.

Affärsplattformen är ett verktyg för att underlätta för de stora vindkraftsprojekten och lokala fasciliteter och företagare att finna varandra. Under 2021 väntas byggstarter av mellan 80-140 vindkraftverk i Ånge kommun. Enligt Vindkraftcentrum behövs till exempel cirka 1 000 gästnätter per vindkraftverk som ska resas, om hälften av arbetskraften är lokal och hälften tillrest. Det är med andra ord dags att mobilisera för att lokalt kunna möta det utökade behovet av boende, varor och tjänster!

För oss på näringslivskontoret är det glädjande att kunna meddela att även RES Group med vindkraftsprojektet Björnberget valt att ansluta sig till plattformen. Det öppnar för utökade möjligheter för våra lokala företag att vara med och utvecklas med den stundande utbyggnaden.

Så här beskriver RES projektet:
RES startar bygget av Björnberget Vindkraftpark i Ånge kommun! Björnberget har utvecklats av RES och kommer bestå av 60 vindkraftverk på 220 m och totalt 372MW. Vindkraftparken ägs av Prime Capital och Enlight Renewable Energy. Björnberget kommer årligen att producera el motsvarande ca 300 000 hushålls elförbrukning samt bidrar till minskade utsläpp av koldioxid motsvarande ca 600000 CO2 årligen. Välkommen att registrera ditt företag här för samarbetsmöjligheter.

Läs mer om att dra nytta av vindkraftsutbyggnaden >>
Nu behövs fler boendealternativ än någonsin i Ånge kommun >>
Till affärsplattformen >> Länk till annan webbplats.
Läs mer om vindkraft i Ånge kommun >>