Nu behövs fler boendealternativ än någonsin i Ånge kommun! Hus - stuga - slott eller koja, vad har du att hyra ut?

Nu vädjar vi till företagare och allmänheten om att vi behöver mobilisera i frågan om att erbjuda boendealternativ av olika standard runt om i Ånge kommun. Du som har möjlighet att hyra ut ett hus, en stuga, eller kanske bara ett rum under kort eller lång tid lägger enkelt upp det som ett erbjudande i Affärsplattformen och blir på så sätt synlig för arbetarna som reser till Ånge kommun för att bygga vindkraftsparker under år 2021.

Affärsplattformen är ett verktyg för att underlätta för de stora vindkraftsprojekten och lokala fasciliteter och företagare att finna varandra. Du behöver inte ha ett registrerat företag för att registrera ett erbjudande om boende i plattformen, utan du kan vara privatperson. Tjänsten är kostnadsfri.

Under 2021 väntas byggstarter av mellan 80-140 vindkraftverk i Ånge kommun. Enligt Vindkraftcentrum behövs cirka 1 000 gästnätter per vindkraftverk som ska resas, om hälften av arbetskraften är lokal och hälften tillrest.

Boendealternativen behöver vara varierade. Vissa arbetare kräver hög standard, med eget rum, egen dusch och toalett. Andra önskar hyra något enklare och kan tänka sig att dela med sina kollegor eller andra entreprenörer.

Kom ihåg att ansluta dig till vindkraftsparkerna Björnberget och Klevberget i Ånge kommun.

Om du är privatperson är det viktigt att du känner till att du kan behöva betala skatt om du hyr ut din privatbostad för mer än 40 000 kronor per år. Läs mer hos Skatteverket >> Länk till annan webbplats.

Till affärsplattformen >> Länk till annan webbplats.