Lokförarutbildning startar i Ånge 2021!

Järnvägsknuten Ånge utvecklas! I ett samarbete mellan näringslivskontoret, Arbetsförmedlingen och branschen står det nu klart att framtidens lokförare kommer att kunna utbilda sig i Ånge.

Det var i början av år 2020 som Bo Berglund på näringslivskontoret presenterade rapporten från sin kartläggning av kompetensbehovet i det privata näringslivet. I dialogen med bland annat Green Cargo, Hector Rail, Vy, Inlandståg, SJ, Railcare och NRC Group framkom både ett akut och långsiktigt behov av lokförare - en dialog som nu landat i att en lokförarutbildning kommer att startas upp i Ånge under 2021!

"Ambitionen och önskemålet bland oss som arbetat för att få till det här är självklart att det ska bli en permanent lösning med Ånge som utbildningsort, men just nu gläds vi åt uppstarten och arbetar vidare därifrån" - säger Bo Berglund, näringslivsutvecklare.

I dag utbildas de flesta lokförare i södra Sverige, men en utbildning i Ånge väntas göra det lättare att rekrytera och tillsätta tjänsterna i mellan- och norra Sverige. I anslutning till utbildningen kommer självklart de lokala aktörerna att tillhandahålla praktikplatser.

Det är Arbetsförmedlingen som står för utbildningen, vilket innebär att det här tillfället är för den som blivit varslad eller är uppsagd, och är inskriven hos Arbetsförmedlingen. Du har möjlighet att få ersättning via din a-kassa under utbildningstiden. Intresseanmälan om att gå utbildningen lämnas till Glenn Billberg på Arbetsförmedlingen. Mejla Glenn >>

Green Cargo söker lokförare >> Länk till annan webbplats.
Lediga jobb hos Hector Rail >> Länk till annan webbplats.
Lediga jobb hos Vy >> Länk till annan webbplats.
Läs mer om att jobba som lokförare hos Inlandståg >> Länk till annan webbplats.
Läs mer om att jobba som lokförare hos SJ >> Länk till annan webbplats.
Läs mer om Railcare >> Länk till annan webbplats.
Läs mer om att jobba hos NRC Group >> Länk till annan webbplats.