Påminnelse: Sista dagen att söka omställningsstöd hos Skatteverket 31 augusti

Omställningsstöd finns för företag som har tappat mycket i omsättning på grund av corona under mars och april 2020. Sista dag för ansökan är den 31 augusti 2020. Stödet gäller för företag som är godkända för F-skatt, det vill säga även för enskilda firmor, samt stiftelser, ideella föreningar och registrerade trossamfund som är undantagna från skattskyldighet men som uppfyller kraven för att vara allmännyttiga.

För att kunna få del av om omställningsstöd ska företaget ha redovisat en nettoomsättning om minst 250 000 kronor under det senast avslutade räkenskapsåret före mars 2020. Nettoomsättningen ska ha minskat med mer än 30 procent under mars och april 2020 jämfört med mars och april 2019. Nedgången ska vara orsakad av spridningen av sjukdomen covid-19.

Storleken på stödet beror på hur mycket företagets nettoomsättning har minskat. Det lägsta stöd som beviljas är 5 000 kronor, det högsta är 150 miljoner kronor. Stödet ska bidra till att täcka företagets fasta kostnader. Skatteverket har tagit fram en beräkningshjälp där du kan få en första uppskattning om ifall företaget är berättigat till stöd och i så fall hur mycket. Om stödet uppgår till minst 100 000 kronor kan företaget också få ekonomiskt stöd för administrativa kostnader som företaget haft för att göra sin ansökan. Sådant stöd ges med högst 10 000 kronor per företag.

Läs mer och ansök hos Skatteverket >> Länk till annan webbplats.