Nya affärsmöjligheter kopplat till vindkraft

Inom kort lanserar Vindkraftcentrum den nya digitala plattformen som ska underlätta för köpare och säljare i vindkraftsbranschen att hitta varandra. Vi på näringslivskontoret är glada över att kunna meddela att Vattenfalls vindkraftsprojekt Klevberget i Ånge kommun och Grönhult i Tranemos och Gislaveds kommuner är de första att ansluta sig.

Vindkraftcentrum har tillsammans med Umeå Universitet utvecklat en affärsplattform som är tänkt att användas för att ytterligare underlätta för faktiska affärer i de områden där vindkraft etableras och är ett sätt för köpare och säljare att mötas på ett snabbt och effektivt sätt. Detta är en vidareutveckling av de företagsdatabaser som redan finns för ett antal vindkraftprojekt.

"Vi på Vattenfall är väldigt stolta för att ytterligare en gång få vara med i ett strategiskt utvecklingssteg tillsammans med Vindkraftcentrum där ett verktyg tagits fram som vi tror kan vara till stor nytta för det lokala näringslivet och för oss som vindkraftsprojektör." säger Jeanette Lundqvist, Senior Stakeholder Manager på Vattenfall Vindkraft. Jeanette berättar vidare att det är en självklarhet att försöka involvera lokalsamhället i Vattenfalls vindkraftsprojekt i så stor grad som möjligt och att den här plattformen förhoppningsvis kommer att underlätta för alla entreprenörer som har något att erbjuda genom att synliggöra sina tjänster på ett mycket effektivare sätt. "För oss skulle det kännas väldigt positivt om förertagare i Ånge kommun med omnejd ser affärsmöjligheterna och samtidigt blir en del av vår resa mot en fossilfri framtid. Sammantaget hjälper det oss också att förverkliga vårt vindkraftsprojekt i området kring Viken-Fränsta med ett tydligare lokalt innehåll."

Vi på näringslivskontoret ser positivt på initiativet och kommer att stötta upp arbetet med att inspirera och engagera lokala entreprenörer till att registrera sig i affärsplattformen så gott vi kan. "Som det fungerar idag spelar det lokala näringslivet en nyckelroll när det handlar om att med säkerhet få behålla värden lokalt vid vindkraftsetableringar. Mot bakgrund av det så välkomnar vi verkligen det här." resonerar Mats Gustafsson, näringslivschef.

Hos Vindkraftcentrum finns inspiration och information till dig som är nyfiken på vilka möjligheter en vindkraftsetablering medför för lokala företagare. Vi på näringslivskontoret finns sedan alltid tillgängliga för att lotsa dig till rätt företagsrådgivning och finansiering om du går i utvecklingstankar mot vindkraftsbranschen.

Håll koll på våra nyheter här på hemsidan, i våra nyhetsbrev och på Facebook för att få reda på när det är dags att registrera sig i affärsplattformen.

Läs mer om Vindkraft i Ånge kommun >>
Till Vindkraftcentrum >> Länk till annan webbplats.
Till Vattenfalls projektsida för Klevberget >> Länk till annan webbplats.