Bobergsgymnasiet startar bygg- och fordonsprogram

Bosse Berglund på näringslivskontoret har kartlagt kompetensbehovet i det privata näringslivet i Ånge kommun med resultatet att det finns många lediga jobb som behöver tillsättas. Bland annat finns ett stort behov i bygg- och fordonssektorn - ett behov som Bobergsgymnasiet siktar på att fylla genom att starta bygg- och fordonsprogram.

Intresse för programmet finns både från elever och näringslivet, vilket är bakgrunden till att utbildningsnämnden beslutat att utöka programutbudet på Bobergsgymnasiet. "Det finns många lediga och spännande jobb ute i Ånge kommun, och det är viktigt att kopplingen mellan behovet i det lokala näringslivet och skolans utbud matchar varandra. Det var en av anledningarna till att vi gav Bosse i uppdrag att kartlägga kompetensbehovet och det är roligt att hans arbete gör nytta på riktigt redan nu. Vi hoppas att vi på näringslivskontoret även fortsättningsvis ska kunna bidra till att stärka kopplingen mellan näringslivet och skolan eftersom det är en viktig parameter i att säkra kompetensförsörjningen långsiktigt." kommenterar Mats Gustafsson, näringslivschef, och fortsätter: "Vi vet ju att hantverkare och mekaniker av alla de slag är en bristvara i Ånge kommun. Därför är det så klart särskilt roligt om fler ungdomar genom detta får möjlighet och väljer att stanna här."

Programmen startar i augusti 2021 och före dess ska bland annat praktikplatser säkras. Ett medskick till näringslivet från Per Håkansson, rektor på Bobergsgymnasiet, är därför att du som har ett företag i bygg- eller fordonssektorn redan nu börjar fundera på om du har möjlighet att erbjuda praktikplats. Den 21 oktober bjuder man också in till öppet hus, vilket kan vara ett bra tillfälle att berätta mer och marknadsföra branschen för niorna som ska välja gymnasieprogram.

Till Bobergsgymnasiets hemsida >> Länk till annan webbplats.
Följ Bobergsgymnasiet på Facebook >> Länk till annan webbplats.