Val till Europaparlamentet 2019

Röstmottagare vid val till Europaparlamentet 2019.

Uppdrag som röstmottagare i vallokal

Valnämnden söker röstmottagare i vallokal vid val till Europaparlamentet, söndag den 26 maj 2019. Vi söker dig som är intresserad av uppdraget och är serviceinriktad, noggrann och stresstålig. Du ska vara 18 år fyllda på valdagen och får gärna ha erfarenhet från tidigare arbete som röstmottagare, men det är inte ett krav.

Utbildning och arbetsuppgifter

Alla röstmottagare genomgår en obligatorisk utbildning för att få arbeta som röstmottagare i valet. Röstmottagaren ska medverka till att valet blir genomfört korrekt, tryggt och säkert. Det innebär bland annat att hjälpa väljarna till rätta, kontrollera väljarnas identitet, ta emot röster, hålla ordning i vallokalen, räkna röster efter stängning och se till att röstmottagningen och efterarbetet genomförs korrekt.

Arbetstider och ersättning

På valdagen arbetar fem till sex röstmottagare i vallokalen, varav en ordförande och en vice ordförande som arbetsledare. Vallokalen är öppen klockan 09:00-21:00. Röstmottagarna ställer i ordning vallokalen innan den öppnas. När vallokalen har stängts kontrollräknar röstmottagarna rösterna innan de lämnas till valkansliet. Ersättning för uppdraget betalas ut enligt fastställda arvoden.

Lämna gärna en intresseanmälanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster via e-tjänst så kontaktar vi dig och berättar mer om uppdraget!