Information via SMS

När vi behöver förbättra vattenledningarna eller laga en läcka stänger vi av vattnet. Det kan påverka din vardag och du behöver få veta det så snabbt som möjligt. Därför använder vi oss av SMS och talsvar via fast telefoni för att informera om/när vattnet stängs av.

Om din fastighet berörs av en eventuell avstängning i samband med VA-arbeten så får du ett sms eller talsvar med datum och tid för avstängning, under förutsättning att ditt telefonnummer är med i vårt register.

Meddelande går till dig som

  • är över 16 år
  • är folkbokförd på adressen
  • har ett telefonabonnemang knutet till adressen

Anmäl mitt nummer Du får våra automatiska aviseringar om du har ett nummer registrerat till din fastighet. Du får inte våra aviseringar om du har ett oregistrerat kontantkort eller ett mobilnummer som är registrerat på din arbetsgivare. Om du vill ha våra aviseringar kan du själv anmäla dig via www.umsalert.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (UMS Population Alert). Där kan du också ändra eller ta bort ditt nummer om du inte vill ha fler aviseringar.

Samma tjänst används av kommunen för att meddela kunder om ändring av sophämtning. Om du har lagt till, ändrat eller tagit bort ditt telefonnummer för avisering om sophämtning så gäller det här också, eller tvärtom.

Mer information om driftstörningar, VA-arbeten samt råd och riktlinjer vid vattenavstängning finner du på kommunens hemsida.

Vid övriga frågor kontakta Ånge Tekniska förvaltning.