Ånge kommun ligger i Medelpad i Västernorrland och naturen är bedårande vacker här i Ljungans dalgång. Skogslandskap, åkermark, underbart fiske och utkiksplatser som Sveriges geografiska mittpunkt Flataklocken, samt berget Rankleven gör Ljungandalen till en av Sveriges mest underbara platser att besöka.

 

Destination Sundsvall är ett samarbete mellan Sundsvall, Timrå och Ånge med syfte att utveckla besöksnäringen. Fokus ligger på att utveckla företag inom besöksnäringen. Vi har dessutom ett gemensamt turismmagasin och hemsidan visitsundsvall.selänk till annan webbplats

Turistmagasin online

Destination Sundsvalls  sommarmagasin 2016länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (Ånge,
Timrå och Sundsvall)

Upplev Ljungandalen 2016öppnas i nytt fönster

Ljungandalsvägenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

47 km mysig turistväg som har sin vackra sträckning parallellt med E14 mellan Stöde och Borgsjö. Perfekt att cykla, gå och åka bil. Delar av den är också S:t Olavsleden.


 S:t Olavsledenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Pilgrimsleden S:t Olavsleden är ca 58 mil och sträcker sig från Selånger vid Sundsvall till Trondheim. Genom Ljungandalen är leden ca 6 mil lång och erbjuder fantastiska naturmiljöer.

 

 

Upplev Ljungandaeln via app

Bästa sättet att uppleva Ljungandalen är i vår natur och vid våra kulturhistoriska platser. Ånge kommun vill därav rekommendera lokalbor och besökare att använda appen Access Nature.

Access nature gör det möjligt för lokal kunskap om vår underbara natur att bli mer global.

Det handlar om att inspirera människor och föreningar att bli ambassadörer för sin egen region.

Appen visar de platser som människor rekommenderar att du ska besöka i Ljungandalen. För att ladda ned appen trycker du här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gå gärna in och lägg till platser och kommentera platser som du redan besökt för att öka kunskapen om vårt fina friluftsliv.


Evenemangskalender

Alla arrangermang som konserter, skoterevent, konserter, teaterföreställningar med mera finns i kalendern.

Skicka meddelande till sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2017-03-17